Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Najbolji saveti za brzo mršavljenje

Ako želite da smršate to možete uraditi brzo i efikasno prateći samo nekoliko jednostavnih pravila.

lose_weight_fast_tips1

d2Pijte puno vode i tečnosti bez kalorija – voda je izvor života ali i dolačn način da osećaj sitosti postignete bez dodatnih kalorija. Počnite dan sa dve čaše vode i nastavite sa unosom tečnosti bez kalorija tokom celog dana. Unos tečnosti treba da bude oko 3l za 24h.

Jedite redovno – da bi organizam trošio kalorije mora da ih i dobije. Četiri do pet obroka na dan je neophodno tako da ne preskačite obroke već ih rasporedite tako da tokom celog dana imate priliv kalorija (naravno više prepodne, manje popodne).

c0Jedite belačnevine i vlakna u svakom obroku – dobri izvori proteina su meso, sir, jaja a vlakana povrće i voće. Belančevine i vlakna daje dugotrajnu sitost, a održavaju nivo insulina na niskom nivou što sprečava stvaranje masnih naslaga.

Ispraznite, pa napunite ormane – daleko od očiju, daleko i od stomaka. Što nemate u kući ne možete tako lako ni pojesti. Ormane, frižidere, police i špajzeve ispraznite od sve hrane koja nije u programu ishrane. Zatim, napunite iste prostore kvalitetnim namirnicama (belančevinastim, voćem i povrćem) i raznim vrstana tečnosti bez kalorija.

Ne žurite, imajte strpljenja i volje – nabacivanje kilograma se nije desilo preko noći, pa nemojte očekivati od sebe da ih i izgubite brzo. Najuspešniji su oni koji su imali želju, a nakon toga i volju i snagu da održe sebi dato obećanje i drže se programa ishrane – duže vremena. Neka promene koje pravite budu promene navika a ne samo provremena dijeta.

Autor

dr Daniela Marić

Dr Daniela Marić ima 10 godina iskustva u nutricionizmu i suplementaciji. Pravljenjem personalizovane ishrane počela je 2001. godine inspirisana sopstvenom borbom sa viškom kg. Od onda bavi se dizajniranjem dijeta prema specifičnim potrebama klijenata. Planovi ishrane zasnovani su isključivo na naučnim saznanjima i istraživanjima, sa posebnim naglaskom na zdravu ishranu kao način života. Dr Marić porodično živi i radi u Novom Sadu.

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *