Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Mršavljenje bez puno truda

Čini se da mršavljenje zahteva puno truda, planiranja, krvi i znoja dana kraju opet ne bi uspelo. Čini se da se samo trdite a nikako ne usevate. E sad je dosta! Evo kako da uspešno mršavite bez puno truda…

l0

l1Pridržavajte se ovih lakih i jednostavnih pravila i smršaćete do leta bez problema:

1. Popijte čašu vode pre svakog obroka – samo jedna čaša vode smanjiće osećaj gladi, osećaćete se sitije brže i što je najvažnije popićete tokom dana 5 čaša vode što znači da neće biti dehidrirani (a često mešamo osećaj gladi i žeđi pa jedemo iako smo zapravo žedni).

2. Napravite male promene u ishrani – promene treba da budu trajne iali ne i komplikovane. Na primer umesto prženja mesa, kuvajte ga ili grilujte, umesto testenine koristite krompir, a umesto tortom zasladite se voćkom.s1

 

3. Pojedite parče crne čokolade za dezert – umesto kolača i keksa, zasladite se parčetom tamne čokolade – što više kakaa to više antioksidanasa i više sitosti.

e44. Smanjite porcije – ovo je jednostavno pravilo koje se najlakše prati ako samo uzmete manji tanjir . Tako ne morate da merite svaki zalogaj, jednostavno pojedite sve ali iz manjeg tanjira. Porcija se na ovaj način smanjuje i do 30% što će biti sasvim dovoljno da smršate.

5. Krećite se više – ovo jednostavno znači da  izbacite iz ubotrebe kola i lift i da ih zamenite biciklom i penjanjem uz stepenice. Na ovaj način potrošićete i do 500 kcal više što će biti dovljno da nedeljno izgubite preko 1kg! Takođe redovno kretanje ubrzaće i sagorevanje kalorija iz masnih naslaga tako da ćete biti ne samo mršaviji, nego i zdraviji!

Autor

dr Daniela Marić

Dr Daniela Marić ima 10 godina iskustva u nutricionizmu i suplementaciji. Pravljenjem personalizovane ishrane počela je 2001. godine inspirisana sopstvenom borbom sa viškom kg. Od onda bavi se dizajniranjem dijeta prema specifičnim potrebama klijenata. Planovi ishrane zasnovani su isključivo na naučnim saznanjima i istraživanjima, sa posebnim naglaskom na zdravu ishranu kao način života. Dr Marić porodično živi i radi u Novom Sadu.

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *