Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Brzo i efikasno mršavljenje!

Iako još nije ni proloeće, verujte nam sad već vreme da ozbiljno razmišljate (ako ne i delate) kako da se doterate za leto. Kile možete izguiti za samo par nedelja, prema tome možete i kasnije primeniti ovubrzinsku i efikasnu dijetu.

soup

s2Prvo, uzmite jednu činiju ili duboki tanjir jer će vam biti oni najbolji prijatelji. Naime, najbolji način da zdravo i brzo smršate je da jedete sezonsko povrće u obliku supe. Supe/čorbe su site, niskokalorične i pune nutrijenata i to naročito na proleće. Ako dodate leguminoze (pasulj, sočivo) u ovu kombinaciju, obrok je potpun.

Najbolje je da supu napravite sami, kod kuće u kontrolisanim uslovima. Tako ćete tačno s1znati šta jedete i neće biti skrivenih kalorija koje su česte u kupovnim proizvodima porekla ulja i brašna.

Supu ćete najlakše napraviti ako skuvate povrće i izblendirate ga, pomešate sa vodom u kojoj se kuvao i dodate začine po ukusu (može čak i jaje ili dve-tri kašike pavlake). Možete napraviti i kupus čorbu sa paradajz sokom u koju možete ubaciti lepe sveže šargarepe, celer i krompir. Čorbama možete dodati pored pasulja i sočiva i kukuruz, mladi grašak, boraniju. s3Dobra a niskokalorična opcija za supu je i supa od gljiva. Gotovoj supi možete dodati sveže začine tipa peršuna, vlašca ili belog luka, a ako ste ljubitelj mlečnih proizvoda onda pavlaku, jogurt ili kiselo mleko.

Najpraktičnije je da napravite veću količinu supe/čorbe i tako ćete biti sigurni da uvek ima s4nešto za jelo (naročito uveče). Supe mogu da zamene večernji obrok, pa čak i ručak ako ste im dodali nšto kaloričnije tipa pasulja ili krompira (a možete doadti i kuvano meso).

Pri pravljenu supe izbegavajte zaprške i testo jer ono nije deo vašeg puta ka vitkoj letnjoj liniji.

Autor

dr Daniela Marić

Dr Daniela Marić ima 10 godina iskustva u nutricionizmu i suplementaciji. Pravljenjem personalizovane ishrane počela je 2001. godine inspirisana sopstvenom borbom sa viškom kg. Od onda bavi se dizajniranjem dijeta prema specifičnim potrebama klijenata. Planovi ishrane zasnovani su isključivo na naučnim saznanjima i istraživanjima, sa posebnim naglaskom na zdravu ishranu kao način života. Dr Marić porodično živi i radi u Novom Sadu.

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *