Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Mršavljenje bez gladovanja

Možete mršaviti a da ne gladujute. Samo se pridržavajte ovih saveta…

d0

d1Povećajte obroke – možda nije savet koji bi ste očekivali ako tokom dijete obroci treba da vam budu bogati – bogati povrćem. Povrće kao spanać, karfiol, brokoli, krastavci, zelena salata, šampinjoni imaju veoma malo kalorija, svega desetak na 100g. Ovo znači da ako pojedete veliku činiju karfiola i brokolija, nekih 400g, to će biti svega 40 kcal (pola kriške hleba). Velik obrok zadovoljiće vizuelno vaša čula a vlakna iz povrća zasitiće vaš stomak.

Zasitite se supom – bistre supe su pretežno voda, a voda lepo zasiti d3želudac. Povrćne supe imaju dodatni benefit jer sadrže minerale i vitamine povrća koje se kuvalo u njima, kao i vlakna. Bistra povrćna supa je idealna večera, ali mora biti domaća, nikako iz kesice.

Narandže i grejpfrut – ovi citrusi su prepuni vlakana, vitamina a siromašni kalorijama. Takođe, naročito grejpfrut je i „prirodni sagorevač masti“. Iscedite grejp i dodajte umbir i imaćete kalorijski retku, mineralima prebogat domaći sagorevač masti koji je i veoma sit.

d2Zamastite dijetu – ne previše, ali dobre masti su više nego važne u vašoj dijeti. Prvo, dobre masti su veoma važne za održanje imuniteta dok je organizam pod stresom (zbog smanjenja kalorija). Pored toga, masti će vas zasititi na duže vreme. Dobar izbor su lešnici, bademi, prasi, masline, morska riba.

Ovih saveta se ne morate pridržavati sve vreme ali ako osetite glad, setite se ovog teksta i primenite neki od trikova….

Autor

dr Daniela Marić

Dr Daniela Marić ima 10 godina iskustva u nutricionizmu i suplementaciji. Pravljenjem personalizovane ishrane počela je 2001. godine inspirisana sopstvenom borbom sa viškom kg. Od onda bavi se dizajniranjem dijeta prema specifičnim potrebama klijenata. Planovi ishrane zasnovani su isključivo na naučnim saznanjima i istraživanjima, sa posebnim naglaskom na zdravu ishranu kao način života. Dr Marić porodično živi i radi u Novom Sadu.

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *