Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Kako smršati?

Lako. Zaista lako. Samo treba da jedete manje od onoga koliko trošite a za to vam treba magična trojka: motiv, disciplina i plan. Mi vam nudimo dobar plan.

w1

Izgubiti kilograme zaista nije teško ukoliko imate motivaciju, disciplinu i dobar plan. Većina nas ima motivaciju, koja se podgreva svakodnevno kad na primer pokušamo da se uvučeno u stari par parntalona, ali disciplina i plan je ono što nam često nedostaje. Mi vam dajemo dobar plan, lak za praćenje.

Ako želite da smršate pratite ova tri jednostavna pravila.

n2Pekarske proizvode zamenite celim zrnom.

Realno u pekari ne možete kupiti hranu koja ide uz dijete za mršavljenje. U svakoj, pa i najintegralnijoj namirnici ima brašna (i verovato masnoća) a to vam nikako ne ide u prilog. Umesto hleba i kifli (a o bureku da i ne pričamo) uzmite za doručak ovsene pahuljice ili kuvano žito. Količina treba da je onolika kolika je vaša stisnuta pesnica. Kombinujte žitarice sa jogurtom ili kefirom kako bi dodatno produžili sitost. Dodajte sveže voće za vitamine i minerale.

Izbacite  slatkiše, ubacite povrće.Healthy Snacks For Kids

Ne zvuči kao fer zamena. I nije. Slatkiši su verovatno veliki deo razliga zašto morate da mršavite. Posle par dana, a naročito nedelja, vaš mozak će se „očistiti“ od potrebe za slatkišima i shvatićete da su oni samo želja, ne stvarna potreba, te da bez njih i te kako možete. Izdržite ovu promenu i videćete da će vam biti mnogo lakše da kažete ne slatkom. Umesto slatkiša povrće je ono što ćete jesti najviše tokom dana. Ono mora da bude deo svakog većeg obroka, a odličan je i za užinu. Nije važno da li je sveže ili kuvano, jedite kako vam prija.

m1Preskočite/smanjite večeru.

Najveći uticaj na vaš uspeh u mršavljenju imaće ono što večerate. Kad padne mrak vaš organizam se usporava i sasvim je nepotrebno da ga onda opterećujete velikom količinom hrane. Ako ste bili na treningu, onda je sasvim ok da pojedete nešto lagano, sa puno belančevina (meso, jaja, nemasni sir), ali ako niste bili tako vredni, večera vam nije neophodna. A za sve vas koji do uveče ne stižete da jedete, poruka je jasna: ubacite doručak, dve užine u ručak u vaš dnevni raspored (pa makar ih poneli od kuće), jer druge opcije za mršavljenje nema.

Plan je pred vama, motivacija u vama, a disciplina pred vama. Uspećemo!

Autor

dr Daniela Marić

Dr Daniela Marić ima 10 godina iskustva u nutricionizmu i suplementaciji. Pravljenjem personalizovane ishrane počela je 2001. godine inspirisana sopstvenom borbom sa viškom kg. Od onda bavi se dizajniranjem dijeta prema specifičnim potrebama klijenata. Planovi ishrane zasnovani su isključivo na naučnim saznanjima i istraživanjima, sa posebnim naglaskom na zdravu ishranu kao način života. Dr Marić porodično živi i radi u Novom Sadu.

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *