Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Upomoć, ne gubim kilograme!

Kako izdržati dijetu? Par saveta koji će vam pomoći da održite sebi dato obećanje.

p1

Najčešći izgovor za odustajanje od dijete jestu stare navike i svakodnevica. Prema tome promenite navike i uspećete u dijeti.

food journalNedeljna kupovina – sad se već i kod nas ustalio običaj jednonedeljne kupovine za celu nedelju. Ovo je odličan običaj ako držite dijetu. Pre polaska napravite obavezno listu za kupovinu i držite se zapisanog . Na ovaj način kupićete sve što vam treba – dovoljno voća, povrća, integralnih žitarica i više neće biti izgovora da se prezalogaji nešto jer imati pun frižider zdrave hrane.

Poluprazni plakari – pre i tokom dijete u vašim plakarima, ostavama i frižideru ne sme da bude ništa osim onoga što je propisano dijetom. Ako imate ukućane koji nisu na dijeti njihove poslastice držite odvojeno ili ih kupujte u veoma ograničenim količinama, toliko da ne bude dovoljno i za vas. Daleko od očiju, daleko od srca.

Redovni čaj i kafa – prirodni sagorevači masti koje sadrži kafa i zeleni čaj će vam pomoći da ubrzate metabolizam. Sa s2druge strane svaka šolja čaja jednako i 250ml tečnosti, i tako četiri puta i nad i već ste uneli dovoljno tečnosti a da niste ni primetili. Hidriranje je jako važan deo dijete – ako niste žedni, manje su šanse da ćete jesti između obroka.

womens-fitness-abdominal-crunch Dovoljno sna– san čini čuda za naš organizam i neophodan nam je uvek, a poebno danima kad e jedemo dovoljno. Ako smo pospani veće su šanse da izgubimo kontrolu nad obrocima i da posustanemo. Takođe, pospanost nekad mešamo sa glađu (obe su fiziološke potrebe) pa jedemo iako nam se zapravo spava.

Vežbanje! – toliko priče o tome, a stavrno nije samo teorija. Vežbanje na nekoliko nivoa ubrzava metabolizam, sagoreva kalorije, daje lepši i zategnutiji izgled. Vežbanje treba da vam bude navika!

Autor

dr Daniela Marić

Dr Daniela Marić ima 10 godina iskustva u nutricionizmu i suplementaciji. Pravljenjem personalizovane ishrane počela je 2001. godine inspirisana sopstvenom borbom sa viškom kg. Od onda bavi se dizajniranjem dijeta prema specifičnim potrebama klijenata. Planovi ishrane zasnovani su isključivo na naučnim saznanjima i istraživanjima, sa posebnim naglaskom na zdravu ishranu kao način života. Dr Marić porodično živi i radi u Novom Sadu.

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *