Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Detoks dijeta

Ponekad nam je zaista potrebno da se otarasimo ne samo viška kg, već i otoka, nadutosti i opšteg osećaja težine i tromosti. Detoks dijete mogu biti način da svoje telo oporavimo od svakodnevnog zlostavljanja….

e0

Organizam se svakodnavno oslobađa otrova. U tom smislu ako se ne hranimo posebno „detoks“ neće nam se ništa veliko dogoditi. Unosimo dovljno voća i povrća i u suštinu nema razloga za nekom posebnom dijetom.

b1Sa druge strane, ako se osećate naduto, teško, sporo i tromo, ako ste otečeni i usporeni, onda bi vam možda prijalo da se ipak malo više posvetite pročišćavanju organizma. Svakodnevni ritam nam često ne dozvoljava ni da sednemo i jedemo ko ljudi, a žurba i stres nam još sipaju so na ranu. Mnogi nemaju redovnu stlicu, a do toaleta (stignu) da odu svega jednom dnevno. Jetra se puni mašću a da to ni ne primećujemo, bubrezi rade smanjenim kapacitetom jer jednostavno ne unosimo dovljno tečnosti, a creva se ulenje jer nemaju šta da preprađuju jer unosimo uglavnom proste šećere i masti koji se svare još na početku.

Svaka detoks dijeta podrazumeva zapravo pojačan unos vode, vlakana i Healthy Snacks For Kidsvitamina i minerala. Prema toma i dan koji provedete unoseći samo voće, povrće i dosta tečnosti (zeleog čaja npr.) može biti an za detoksikaciju. Takođe, ovim danima zaboravite na unos uobičajenog junk-a, znači provedite ga bez šećera, masti i brašna. Unosite samo cele žitarice, i ako vam prija mlečne proizvode (probiotske jogurte). Na ovaj način vlakna iz voća i povrća ubrzaće rad creva koja će se uz povećan unos tečnosti lepo isprazniti, bubrezi će konačno da prorade i izbace višak vode, a jetra će se odmoriti jer joj nećete davati visoko preprađenu hranu da obrađuje.

h0Danima kad se pridržavate avkve detoks dijete poželjno je i da vežbate i joga je najbolji izbor. Joga je lagana ali efikasna, i za razliku od drugih vrsta vežbi uravnotežuje vaše telo bez dodatog stresa nekih intenzivnijih vežbi.

Dva dana ovakve ishrane i vežbanja trebalo bi da vam pomogni da se ponovo osetite punim energije, lakšim i pokretnijim.

Autor

dr Daniela Marić

Dr Daniela Marić ima 10 godina iskustva u nutricionizmu i suplementaciji. Pravljenjem personalizovane ishrane počela je 2001. godine inspirisana sopstvenom borbom sa viškom kg. Od onda bavi se dizajniranjem dijeta prema specifičnim potrebama klijenata. Planovi ishrane zasnovani su isključivo na naučnim saznanjima i istraživanjima, sa posebnim naglaskom na zdravu ishranu kao način života. Dr Marić porodično živi i radi u Novom Sadu.

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *