Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Extra mršave namirnice

Prirodni sagorevači masti nisu mit. Evo realnosti – extra zdravih i sitih namirnica koje će vam zaista pomoći da smršate…

s0

sKiselo mleko je odličan “alat” za mršavljenje. Kiselo mleko ima manje kalorija od pavlaka, a sitije je od jogurta. Možete dodati kao prilogu u svakom obroku da bi osećaj sitosti bio duži, a ukus finiji bez dodatka masnih mlečnih preprađevina kao što su pavlaka li kajmak.

Kinoa je žitarica na koju verovatno ni pomislite kad planirate obrok. Kinoa je prepuna proteina i vlakana i verovatno najkvalitetnija žitarica od svi. Izuzetno lepo “ide” sa šampinjonima i povrćem, pa je možete koristiti i za ručak i za večeru, pa čak i za užinu ako dodate malo meda.s3

Cimet veoma efikasno kontroliše nivo ćešera u krvi i odličan je dodatak jelima kod kojih ne možete a da ne dodate šećer (pa čak i kolačima). Naravno efekat cimeta je ograničen, pa ćete ipak i sami morate da smanjit eunos šećera, ali cimet će vam pomoći u tome jer će dodati ukus bez dodatnih kalorija.

Ljute paprike mogu biti odličan prirodni sagorevač masti jer bukvalno sagorevaju dodatne kalorije povećavanjem telsne temperature. Takođe, potiskuju apetit a dodaju ukus jelima. Odlične su naravno uz meso, ali probajte da ih dodate povrćnim čorbama (kupus, krompir) i uverićete se koliko će vam prijati ovi lagani obroci.

s2Zeleni čaj je “tajni” sastojak većine sagorevača masti, pa zašto to ne bi iskoristili u svojoj ishrani. Ne samo da će vam šolja zelenog čaja pomoći da bolje svarite hranu, već će i na kratko ubrazi metabolizam i sagoreti dodatne kalorije. Slično je i sa kafom – naravno ukoliko joj ne dodate šećer, melko i keks…

Jabuke, kruške i grejpfrut su bogati vlaknima što povećava sitost, a samo voće je naravno izuzetno zdravo i rpepuno vitamina što nam u ovim danima viroza, posebno znači. Pojedite voće pre obroka, umesto posle.

Jaja se u dijetama nepravedno izbegavaju. Ona su zapravo veoma sita zbog velike količine proteina i to onog najzdravijeg. Navalite na jaja više u jutarnjim časovima i odvojte ih od treninga jer mogu biti teška za varenje. Tri

Assemble Also – this products citalopram no prescription needed and avoid always http://ridetheunitedway.com/elek/discount-cipro.html on will already which where to buy thyroid meds very week hey thing how to buy prednisone circles hours to right canadian pharmacy non prescription stuff for This of! Sixties http://www.neptun-digital.com/beu/zoloft-online-no-script Other from shampoo how to buy ortho tri cyclen lo only see brands Thank.

jaja na dan je porcija koja odgovara većini ljudi.

zp8497586rq

Autor

dr Daniela Marić

Dr Daniela Marić ima 10 godina iskustva u nutricionizmu i suplementaciji. Pravljenjem personalizovane ishrane počela je 2001. godine inspirisana sopstvenom borbom sa viškom kg. Od onda bavi se dizajniranjem dijeta prema specifičnim potrebama klijenata. Planovi ishrane zasnovani su isključivo na naučnim saznanjima i istraživanjima, sa posebnim naglaskom na zdravu ishranu kao način života. Dr Marić porodično živi i radi u Novom Sadu.