Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

VB6 dijeta

Nanovija dijeta koja pomera američki način mišljenja može biti i rešenje vaših briga oko viška kilograma….

v0

Najnovija dijeta koja pomera način na koji razmišljamo o dijetama sad je pravi hit u Americi. Dijeta potencija zdrav način ishrane na nov i zanimljiv način, konačno oseveženje nakon manje više istih priča.

v2U VB6 (eat vegan before 6pm) dijeti do 18h možete da dete namirnice samo koje u ishrani uzmaju i vegani. Znači do 6h popodne možete da jedete sveže voće i povrće i žitarice i to u količinama koje vama odgovaraju. Autor dijete preporučuju 6 manjih obroka bogatih povrćem i to što svežijim. Termički neobrađeno voće i povrće spada verovatno u najzdraviju hranu, a u Američkim pa i u našim svakodnevnim ishranama zastupljeno je vrlo malo, ako uopšte. Sveže ceđeni sokovi, salate sa semenkama, pirei, šampinjoni i druge pečurke, mahunarke, lešnici, abdemi, orasi… malo li je da vas zasiti. Ipak, kažu autori budite selektivni. Uzimajte samo kvalitetne namirnice, i skoncentrišite se na kvalitet a ne na količinu.

Nakon 18h autori VB6 vam dozvoljavaju da se častite mesom i mlečnim proizvodima. Naravno i oni treba da budu određenog kvaliteta, sa manjim procentom mastima, a meso spremljeno na ispravan način – pečeno na roštilju ili kuvano. Količine ovih namirnica mogu biti i veće nego uobičajene, ali opet, mislite na kvalitet a ne na kvantitet.

Ova dijeta je odličan način da unesete više nego obično zeleniša i voća, a da pri tom smanjite unos mleka i mesa, a potpuno izbacite njihove nezdrave varijante. Preporučujemo ovu dijetu kao nov pristup zdravoj ishrani i dobar način da se skine koji ekstra kg.

Autor

dr Daniela Marić

Dr Daniela Marić ima 10 godina iskustva u nutricionizmu i suplementaciji. Pravljenjem personalizovane ishrane počela je 2001. godine inspirisana sopstvenom borbom sa viškom kg. Od onda bavi se dizajniranjem dijeta prema specifičnim potrebama klijenata. Planovi ishrane zasnovani su isključivo na naučnim saznanjima i istraživanjima, sa posebnim naglaskom na zdravu ishranu kao način života. Dr Marić porodično živi i radi u Novom Sadu.

2 odgovora na “VB6 dijeta”

  1. Uvek je integralni pirinač bolja opcija jer ne izaziva skok šećera u krvi kao što to radi beli pirinač. Ovaj skok šećera u krvi je loš je dovodi do lučenja velike količine insulina. Takođe, integralni pirinač daje dužu sitost.

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *