Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Zdrave navike – šta radimo dobro

Prepoznajte svoje zdrave navike i negujte ih…

p0

Osim ishrane fizička aktivnost je drugi važan faktor u zdravlju i lepoti.

p1Fizička aktivnost ima najbolji efekat ukoliko psotane zdrava navika. Povremene aktivnosti neće puno značiti ni za vaš izgled ni za zdravlje, ali redovne aktivnosti u kojima uživate (zdrave navike) mogu biti “uzrok” vašem dobrom izgledu i zdravlju.

1. Večernje šetnje – redovne, svakodnevne šetnje u dobrom društvu, najbolji su način da se višak kalorija neprimetno potroši. Ove šetnje treba das u nešto žešćim tempo i da se ne prekidaju pauzama za sladoled i/ili kokice.

2. Planinarenje – zdrava navika jeste da redovno idete u šetnje prirodom, a još bolje ako je teren šumovit i brdovit. Planinarenjem se sagorevaju brojne kalorije a istovremeno udiše svež vazduh koji pomaže da sagorene kalorije budu iz masnih naslaga.

3. Vožnja bicikla – samo vožnja bicikla do i sa posla može da bude važan faktor u kontroli telesne težine. Tih 30-60 minuta sagoreće vam i do p4500 kcal ukoliko vozite bržim tempom, mada je prosečna potrošnja oko 250kcal/h klasičnom laganom vožnjom bicikla kroz grad.

4. Plivanje – bazeni su otvoreni tokom cele godine i sad više nema izgovora da ne koristite ovu pogodnost. Plivanje sagoreva veliki broj kalorija (preko 700/h), veoma je prijatno za koštano zglobni sistem i verovatno najzdravija navika koju možete imati.

p25. Roleri – za nešto mlađe, a bogami i starije negeracije ranije rolšule, sad roleri odlična su način za sagorevanje kalorija i održanje fit izgleda. Vožnjom rolera sagorevate otprilike broj kalorija koliko a trčanjem, ali sa značajno manjim opterećenjem kičme. Ipak, treba biti vešt kako bi se izbegle povrede i padovi.

6. Trčanje – možda više nego bilo koja druga navedena navika, za trčanje je najvažnije da je redovno. Osobe koje imaju “napade” trčanja koje traju recimo nekoliko dana ili nedelja pa onda ne trče mesecima, mogu zadobiti ozbiljne povrede skočnih zglobova i kolena i uživanje može prerasti u muku. Ipak za sve odane rekreativce, trčanje može biti veoma opuštajuća navika puna zdravstvenih pogodnosti.

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *