Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Šta morate da uradite PRE nego što započnete dijetu

Pre nego što počnete sa planom ishrane za mršavljenje morate obavezno uraditi jednu važnu stvar…

s0

Promena slike o sebi morati biti prvi korak ka mršavljenju.

s1Možda vam se ovo čini kao čisto psihologiziranje i ne baš istina, ali kad vam kažem da nauka podržava ovaj stav, možda promenite mišljenje. Naime, ako počnete sebe da posmatrate kao pobednika pre nego što započnete bitku sa kilogramima, mnogo su veće šanse da uspete. Šta to zapravo znači? Zamenite vaše mišljenje o sebi kao o debeljuci, sa mislim a da ste fit, zdravi, snažni i srećni. Pošto s2mozak ne zna razliku između stavrnosti i onoga što vi smislite, kada nešto zamislite za mozak je to stavrnost i počinje da se ponaša po tom novom obrascu. Ovaj mentalni trik će vam pomoći da u borbi zaista i uspete. Trik koriste i profesionalni sportisti ondosno njihovi treneri – zamislite pobedu i pobedićete!

Isti trik radi i sa zdravim navikama. Na univerzitetu McGill u SADu uradili su kratko istraživanje sa dve grupe ispitanika a cilj je bio da jedu više voća dnevno. Ispitanicima jedne grupe je rečeno da redovno vizualizuju kako kupuju voće i jedu ga, dok su drugi prepušteni svojim navikama. Prva grupa uspela je da unese duplo više voća od druge grupe.

s4Metodu vizualizacije u mršavljenju možete koristiti i vi: uveče kad legnete u krevet, a pre nego što zaspite, opustite se i zamislite najvitkiju sebe, sebe sa zdravim navikama, sa redovnim zdravim obrocima i sa idealnom težinom. Zamislite sebe kako opušteno jedete zdravu hranu, kako vam je ona sita i kako se krećete, vežbate. Duboko opuštanje pomaže telu da prihvati novu sliku vas a samo u tri do pet minuta na dan ćete uspeti da nagovorite sebe da vi to zaista možete!

Autor

dr Daniela Marić

Dr Daniela Marić ima 10 godina iskustva u nutricionizmu i suplementaciji. Pravljenjem personalizovane ishrane počela je 2001. godine inspirisana sopstvenom borbom sa viškom kg. Od onda bavi se dizajniranjem dijeta prema specifičnim potrebama klijenata. Planovi ishrane zasnovani su isključivo na naučnim saznanjima i istraživanjima, sa posebnim naglaskom na zdravu ishranu kao način života. Dr Marić porodično živi i radi u Novom Sadu.

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *