Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Još 7 razloga zašto treba da vežbate

Želite da se odećate bolje? Želite da imate više energije, možda čak i da duže živite? Ne tražite drugo rešenje od starog dobrog vežbanja.

e

Naučne dokaze o benefitima vežbanja teško je ignorisati. Redovno vežbanje dokazano sprečava mnoge hronične bolesti, doprinosi smanjenju telesne težine, poboljšava san. Ako su vam potrebni i konkretne dobrobiti vežbanja, sledi spisak kao motivacija da se pomerite i pored niskih temperatura.

e4

 Ako redovno trenirate, što znači makar 3 puta nedeljno po pola sata, možete očekivati sledeće dobrobiti vežbanja:

 e11. Poboljšanje raspoloženja

Vežbanje je najbolji način da se oslobodite stresa nakon napornog dana na poslu ili u šokoli. Ne zaboravite da nagomilavanje stresa dovodi do hroničnih bolesti, a možda čak i do nekih oblika raka. Takođe ako redovno vežbate pobošljavate svoje samopouzdanje što je veoma dobro za svakodnevnu borbu sa izazovima života.

2. Borba protiv hroničnih bolesti

Bolesti srca i krvnih sudova, visok krvni pritisak, povećane masti u krvi, osteoporoza, hronični hepatitis,  depresija… vežbanje prevenira sve ove bolesti.

3. Kontrola telesne težinee3

Ako želite da se oslobodite neželjenih kilograma ili da ih zamentide dobrom starom mišićnom masom jedini način kako će te to postići jeste vežbanjem i ispravnom dijetom. Iskoristite svaki slobodan momenat da se krećete i tokom dana možete sagoreti i preko 1000kcal više. Takođe suplementi za smanjenje telesnih masti (sagorevači) mnogo bolje rade ako im se doda i ekstra aktivnost.

4. Povećanje energije

Vežbanjem dobijate energiju! Zvuči paradoksalno? probajte da vežbate redovno svaki dan po malo i videćete kako se svaki dan osećate sve bolje umesto sve umornije, kako bi se moglo očekivati. Trik je u hemiji mozga kome prija priliv hormona sreće koji se oslobađa tokom vežbanja.

 e25. Bolji san

Ne znamo nikoga ko ne spava dobro posle dobrog treninga. Izvedite sebe na istrčavanje i javite nam rezultate. Garantujemo dobar umor i još lepši san.

6. Bolji seksualni život

Smanjenje obima stomaka vraća samopuzdanje, ali vežbanje daje i dodatnu energiju (gore već spomenutu). Svakako liči na recept za bolje intimne odnose.

7. Zabava i uživanje

Dosadile su vam zadimljene prostorije i pijančenje nakon čega se osećate bolesno i bez energije. Vežbanje je zabavno – probajte, planinarenje, vožnju biciklom, plivanje… Ima toliko načina da se dobro izvežbate i da se istovremeno sjajno zabavite – samo ili u društvu, izbor je vaš.

Autor

dr Daniela Marić

Dr Daniela Marić ima 10 godina iskustva u nutricionizmu i suplementaciji. Pravljenjem personalizovane ishrane počela je 2001. godine inspirisana sopstvenom borbom sa viškom kg. Od onda bavi se dizajniranjem dijeta prema specifičnim potrebama klijenata. Planovi ishrane zasnovani su isključivo na naučnim saznanjima i istraživanjima, sa posebnim naglaskom na zdravu ishranu kao način života. Dr Marić porodično živi i radi u Novom Sadu.

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *