Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Sauna i mršavljenje

Samo u sauni možete da sedite i sagorevate kalorije u isto vreme… Istine i mitovi o ovom prijatnom iskustvu pročitajte u sledećem tekstu…

s3

s0Sad kad sauna ima „na svakom ćošku“ šteta je da ih ne iskoristite. Sauna je nesumnjivo dobra za vas. Nakon saune ćete se osećati i izgledati bolje. Ono što saunu čini toliko lekovitom i „in“ je znoj. Nema boljeg načina da se oslobodite toksina nego jednim dobrim preznojavanjem. Na ovaj način sauna će vam pomoći da se oslobodite stresa, grčeva, napetosti, pa čak i mikroba. Ipak, koliko nam sauna zaista može pomoći u skidanju kila?

Tvrdnje o čudotvornom efektu saune na naše telo idu do s1neverovatnih cifara… Ali istina je sledeća:

  1. Nakon saune ćete biti lakši nego što ste ušli ali samo zato što ste izgubili dosta vode
  2. Tokom boravka u sauni sagorećete svega onoliko više kalorija koliko imate kila podeljeno na dva: žena od 60kg u sauni će za 30 min potrošiti svega 30kcal više (pola Jaffa keksa)
  3. Sauna neće učiniti ništa za vaš telesni sastav i otićićete sa jednako mišića i sala sa koliko ste i došli, ali ćete se osećati lakše i odmornije

s2Kako bi ste poboljšali efekte saune možete probati sledeće „trik“: vežbajte pre odlaska u saunu – sauna će vam pomoći da se oporavite od vežbanja i oslobodite nagomilanih otrova. Takođe, danima kad ne planirate trening sauna vam može zameniti onaj dobar osećaj nakon vežbanja. Sauna po svojim efektima ima najviše sličnosti sa brzom šetnjom. Ukoliko imate mogućnosti, vežbajte u sauni. Lagani strečing toplih mišića može vam pomoći da poboljšate elastičnost koji se neumitno gubi redovnim treninzima. Sve u svemu, sauna vam zaista može pomoći da gubite kile, ali prevashodno tako što će vas pripremiti za sledeći trening, a ne toliko tokom samog boravka u sauni.

Autor

dr Daniela Marić

Dr Daniela Marić ima 10 godina iskustva u nutricionizmu i suplementaciji. Pravljenjem personalizovane ishrane počela je 2001. godine inspirisana sopstvenom borbom sa viškom kg. Od onda bavi se dizajniranjem dijeta prema specifičnim potrebama klijenata. Planovi ishrane zasnovani su isključivo na naučnim saznanjima i istraživanjima, sa posebnim naglaskom na zdravu ishranu kao način života. Dr Marić porodično živi i radi u Novom Sadu.

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *