Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Mesna dijeta

Prelazak na poseban režim ishrane složen je proces koji zahteva obavezne konsultacije lekara ili nutricioniste. Pojedine dijete ako se primenjuju samoinicijativno mogu naneti teške i trajne posledice organizmu, naročito kada je reč o rigoroznim dijetama, kakva je i Mesna dijeta.

Mesna dijeta – ishrana

Za mesnu dijetu ne postoje neki posebni recepti niti poseban vid ishrane. Prilično je logično, ne jede se ništa drugo osim mesnih namirnica, pa čak ni voće i povrće. Nedostatak vitamina nadomešćuje se kompleksima vitamina koji su potrebni. Meso je dozvoljeno spremati na sve načine – kuvanje, prženje, pečenje. Kako je cilj dijete maksimizirati unos proteina, a minimizirati ili u potpunosti eliminisati unos ugljenih hidrata, na jelovniku su zabranjene sve namirnice koje iste sadrže, pa čak i začini.

Cilj dijete

Cilj je postići promenu telesnog sastava, odnosno smanjiti količinu masnog tkiva u odnosu na mišićno tkivo. Mesnom dijetom ne skidate kilograme, već centimere u obimu.

Mesna dijeta – šta jesti

Strogo su zabranjene sve namirnice koje sadrže skrob, zatim mlečni proizvodi, slatkiši i grickalice. Smete jesti sve vrste mesa, pa i ribu, a od začina su zabranjeni svi oni koji sadrže ugljene hidrate, kao i senf i kečap. Kada je reč o napicima, dozvoljeni su kafa, voda, mineralna voda i čajevi zaslađeni jedino veštačkim zaslađivačem.

Dijetezamrsavljenje.info

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *