Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

5 najboljih razloga da počnete da vežbate

Ako i dalje ne vežbate, možda ćemo vas ovih tekstom inspirisati na redovne treninge. I naglasak jeste na redovnom obzirom da je to jedini način da zaiste osetite dobrobiti vežbanja.

e0

1. Bolje ćete se osećati – vežbanje podstiče lučenej hormona sreće, endorfina. Tokom, a naročito nakon treninga osećaćete sreću, opuštenost i e2lakoću koju niste osetili savno. Vežbanje vas i oslobađa stresa, samim razgibavanjem mišića. Takođe, kada vežbate skoncetrisani ste na nešto pozitivno, novo i zanimljivo, što vas udalja od svakodnevnih problema i briga.

2. Mršavićete gde želite – dijeta radi samo ukoliko je uklopite sa određenim sistemom vežbanja. Naime, ako samo držite dijetu postaće mršavi tako gde ste već najtanji. Žene koje ne vežbaju, samo manje jedu uglavnom mršave u predelu grudi, ruku, ramena, eventualno stomaka. Muškarci na dijetama koji ne vežbaju imaće samo tanje noge, dok će stomak ostati manje više nepromenjenog obima. Vežbanjem možete usmeriti ove gubitke u obimima na mesta koja su vam najkritičnija.

e33. Osećaćete se lakše – vežbanjem se izbacuje dosta vode i za sve vas koji iamte problem sa zadržavanjem vode, vežbanje može biti pravi spas. Primetićete koliko lakše izlazite iz fitness centra, kako vam je korak lakši i razgibaniji. Sam osećaj da ste pokretniji, neprocenjiv je, naročito ako ga poredite sa osećajem težine i nadutosti, da ste ostali kod kuće i gruckali šargarepu rped TV-om.

4. Upoznaćete nove ljude – neće proći puno vremena a već ćete imati ekipu u fitness centru. Ljudi koji idu na takva mesta imaju slične načine razmišljanja, slične brige i pitanja i prijaće vam da se družite sa ljudima koji muče istu muku. Timski duh brzo i lako se rađa u ovakvim centrima i uskoro će sama ekipa biti dovoljan razlog da se pokrenete i odete na trening.e1

5. Rezultati dijete će biti vidljiviji – željenu težinu i izgled postićićete mnogo brže efikasnije ako plan ishrane kombinujete sa vežbanjem. U bukvalno duplo manje vremena imaćete iste, ako ne i bolje rezultate, a telo će vam izgledati ne samo mršavo nego i fit – zgodno telo je fit telo, a ne mršavo telo.

Autor

dr Daniela Marić

Dr Daniela Marić ima 10 godina iskustva u nutricionizmu i suplementaciji. Pravljenjem personalizovane ishrane počela je 2001. godine inspirisana sopstvenom borbom sa viškom kg. Od onda bavi se dizajniranjem dijeta prema specifičnim potrebama klijenata. Planovi ishrane zasnovani su isključivo na naučnim saznanjima i istraživanjima, sa posebnim naglaskom na zdravu ishranu kao način života. Dr Marić porodično živi i radi u Novom Sadu.

2 odgovora na “5 najboljih razloga da počnete da vežbate”

  1. Trebala bih da omrsavim izmedju 25-30kg, ali kao da nemam snage za to. Kad god odlucim da pocnem sa dijetom, uvijek prekinem. Stvarno bih voljela da omrsavim i imam mnogo razloga, ali nikako ne mogu da pocnem, a jos samo kad se sjetim da za 25 kg treba dosta vremena, onda mi je jos gore. :((

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *