Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Ravan stomak bez trbušnjaka

Nova hit dijeta vam obećava ravan stomak samo zahvaljujući određenom načinu ishrane.

f1

s1

Zaboravite na silne trbušnjake koje (planirate da) radite. Nova dijeta za ravan stomak, trenutni hit u Americi, obećava vam 7kg manje za mesec dana i ravan stomak bez vežbanja. Kažu stvar je samo u hrani i stavu.

Ova nova hit dijeta zasniva se na mediteranskom načinu ishrane. Ravan stomak  je prema autorima ove dijete posledica unosa mononezasićenih masnih kiselina u svakom obroku.

Dijeta podrazumeva ishranu od oko 1600 kcal na dan raspoređenih u tri glavna obroke i s3jednu do dve užinu u zavisnosti od toga koliko (brzo želite) da gubite na težini. Osnovu ishrane čine voće, povrće, integralne žitarice, orašasto voće, leguminoze, nemasni proteini. Ono što je posebno u ovoj dijeti jeste što u svakom obroku morate da unesete jednu od sledećih namirnica: masline, avikado, lešnike, bademe, orahe, soju, laneno ili maslinovo ulje. Ove namirnice su boagte mononezasićenim masnim kiselinama koje prema uatorima, dovode do sagorevanja masti oko stomaka. Ova mast je , kako smo ranije objašnjavali drugačija od masti

Ukusno, zdravo i stio, a tako daleko od naših navika

oko kukova jer je metabolički aktivna i direktno odgovorna za bolesti srca i krvnih sudova, kao i za neke vrste tumora. Prema tome, ova dijete bi trebala da ima brojne zdravstvene benefite, pored očiglednog estetskog. Autori navode da nije potrebno redovno vežbanje da bi se skinula željena kilaža ali preporučuju umerenu fizičku aktivnost.

U Americi možete naručiti hranu iz menija, tako da nije potrebno da brojite kalorije. Za vas dajemo primer dnevnog plana ishrane nove Dijete za ravan stomak.

Doručak: ovsene pahuljice sa bademima, jedna jabuka

Ručak:  sendvič od integralnog hleba sa šunkom i sirom, salata od kupusa i paradajza

Večera: pastrmka, boranija, dve kašike mlevenog oraha

Užina: četvrt šolja humusa, jedna crvena paprika, dve kašike lešnika

Autor

dr Daniela Marić

Dr Daniela Marić ima 10 godina iskustva u nutricionizmu i suplementaciji. Pravljenjem personalizovane ishrane počela je 2001. godine inspirisana sopstvenom borbom sa viškom kg. Od onda bavi se dizajniranjem dijeta prema specifičnim potrebama klijenata. Planovi ishrane zasnovani su isključivo na naučnim saznanjima i istraživanjima, sa posebnim naglaskom na zdravu ishranu kao način života. Dr Marić porodično živi i radi u Novom Sadu.

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *