Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Letnja dijeta

Leto je idealno doba za mršavljenje.. iskoristite to.

s0

Evo razloga zašto je leto najbolje vreme za vraćanje u formu:

1. vrućina – logičan i sveprisutan razlog leti koji vas odvraća od hrane. Čak i pored klimatizacije, ne možete izbeći topao, s1zagušljiv vazduh koji ubija svaku potrebu za jelom, naročito za masnom hranom. Još jedan je razlog zašto je vrućina vaš je najbolji savetnik u mršavljenjui  – kad je toplo, žedni ste. Puno vode, koju leti morate piti, puni želudac jednako kao hrana i svakako dodatno smanjuje glad.

2.  letovanje – boravak na laži, a ne pred TVom je dobra prilika da izbacite lošu naviku grickanja. Najčešći razlog zašto se ljudi goje u savremenom dobu jeste što nisu ni svesni da jedu, već hranu ubacuju u sebe. Ovo se često dešava kad jedemo dok gledamo televizor ili surfujemo netom. Na plažu ponesite voće i, ponovo, dosta vode.

s33. sezona voća i povrća – ako ovih dana navratite na pijacu biće vam više nego jasno zašto je lakše mršaviti leti nego zimi. Tezge su prepune raznoraznog voća i povrća, niskokaloričnih obroka u kojima možete da uživate, a da nemate grižu savesti.

4. godišnji odmor – kad nemate obaveze na poslu, kad ceo s2dan, manje više, možete da raspodelite prema sebi, onda je mnogo lakše naći vremena za kuvanje. Neće više biti neizbežnih pekarskih i fast food proizvoda koji su ubica dobre linije.

5. kupaći – ima li bolje motivacije za dobar izgled od pogleda u ogledalo. Leto vam daje jedinstvenu priliku da ste iz dana u dan izloženi pogledu na vaše telo uvučeno u uske majce ili kupaći. Iskoristite ovo za motivaciju, a nagradite sebe jednim lepim sladoledom za svaki izgubljeni kg.

Autor

dr Daniela Marić

Dr Daniela Marić ima 10 godina iskustva u nutricionizmu i suplementaciji. Pravljenjem personalizovane ishrane počela je 2001. godine inspirisana sopstvenom borbom sa viškom kg. Od onda bavi se dizajniranjem dijeta prema specifičnim potrebama klijenata. Planovi ishrane zasnovani su isključivo na naučnim saznanjima i istraživanjima, sa posebnim naglaskom na zdravu ishranu kao način života. Dr Marić porodično živi i radi u Novom Sadu.