Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Zavolite svoje telo, onda mršavite

U pitanju je stav, a on je često i najbitniji….

b3

Ako želite da smršate prvo zavolite svoje telo onakvo kakvo je sad. Drugačije neće ići. Ili bar neće ići na duže staze…

b1Mislite da je nemoguće da volite svoje telo, jer prosto mrzite kako izgledate? Razmislite o sledećem…

Ako nešto/nekog mrzite onda mu ne želite najbolje.. šta više – želite mu da se verovatno zauvek kupa u moru sala i da nikad ne izroni. Želite mu da se davi u slatkišima jer je to jedini pravi put za šećernu bolest. Želite mu da jede masnu hranu i zakrčava svoje arterije, jer je to pravi i jedini put ka infarktu i šlogu.. Ukratko, želite mu ukratko sve najgore i ne baš sjajnu budućnost..

Sa druge strane, ako nekog volite onda želite da bude dugo vitalan i aktivan. Žalite mu da bude zdrav i prav, da unosi dovoljno vitamina i minerala koji će mu to zdravlje očuvati. Ako vam je stalo do nekog onda mu želite da se drži podalje od belih smrti, da uživa život dugo i kvalitetno. Želite mu da se raduje šetnjama, vožnji bicikla, plivanju, svemu što donosi zdrav duh i telo.

I onda vratimo se ponovo na naslov ovog teksta…b2

Vaše telo izgleda kako izgleda… malo ste mu pomogli, a uglavnom odmogli da spolja izgleda takvo kakvo jeste i verovato je postojao neki dobar razlog za to. Za žene su to uglavnom neprijatne emocije, a za muškarce niz „nagrada“ što je preživeo još jedan dan na poslu ili jednostavno navika da jedu jaku hranu. I sad onaj važan korak… Želimo svom telu da bude zdravo, vitalno i lepo, ali ga ne mrzimo što je sad takvo. Odričemo se starih navika, okrećemo novi list, želimo mu sve najbolje. Zavolimo ga, i onda krenemo da mršavimo.

Autor

dr Daniela Marić

Dr Daniela Marić ima 10 godina iskustva u nutricionizmu i suplementaciji. Pravljenjem personalizovane ishrane počela je 2001. godine inspirisana sopstvenom borbom sa viškom kg. Od onda bavi se dizajniranjem dijeta prema specifičnim potrebama klijenata. Planovi ishrane zasnovani su isključivo na naučnim saznanjima i istraživanjima, sa posebnim naglaskom na zdravu ishranu kao način života. Dr Marić porodično živi i radi u Novom Sadu.