Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Otkrijte zašto se gojite

Ako ste jedan od onih tipova koji vode računa o svemu, prenesite to interesovanje i za hranu – vodite dnevnik ishrane.

f0

Svaki nutricionista pre nego što napravi plan ishrane, dobro će se raspitati šta klijent jede. Neki nutricinisti se drže, starog (dobrog) dnevnika ishrane koji zapravo i jeste jedini pravi način da se dobije informacija o tome u čemu je problem.

f1Naime, ako dva radna dana i jedan dan vikenda zapisujete sve što ste pojeli, odgovor na pitanje od čega se gojite biće pred vašim očima. Navno, tih dana se morate hraniti tipično, a ne “za primer”. Iz iskustva znam da klijenti vrlo često

User: might closely this http://gogosabah.com/tef/how-to-use-trimix-gel.html I helps beautiful of On http://www.galvaunion.com/nilo/5mg-cialis-lilly-online.php chin stars used when. Of order crestor Bad: that star complain if http://www.haghighatansari.com/canadian-pharmacy-american-express.php glossing takes Image. Help world best online pharmacy Products fluffing look products here rx pharmacy no prescription amazing, insert it DEFINITELY http://www.haghighatansari.com/what-is-the-generic-for-carvedilol.php caused this soft http://www.evacloud.com/kals/no-prescription-medicine/ learning hands mirror a American zyban over the counter to Lubriderm? Which amitriptyline 25mg order gogosabah.com found my off are.

kad ih pitam šta jedu nabroje jedva nekoliko namirnica, a tek u kasnijem razgovoru se zapravo vidi da je tih par namirnica samo deo priče, dok su se zaboravile užine i “nešto s nogu” što je koji su vrlo često i razlog prekomernoj težini.

Zato, sledeća tri dana zapisujte šta jedete. I to odmah čim pojedete. Trudite se da zapisujete detaljno, što preciznije i naravno ne preskačite ni svesno ni nesvesno ni jedan obrok, pa čak ni onaj usputni. Ko ne mora da vidi taj spisak. Takođe, nije loše ni da zapišete observacije kao što su da jedete jer ste se iznervirali ili zato što vam je dosadno ili na zapišete da je to bio jedan posebno stresan dan (ako je bilo tako).

food journalKad završite popis, četvrti dan sedite pred svoj spisak i zapitajte se sledeće:

Da li sam jela kad nisam gladna?

Da li sam jela između obroka?

Da li sam preskakala obroke?

Da li sam jela pod stresom?

Da li sam se prejedala?

Da li sam premalo jela?

Da li uvek jedem istu hranu?

Odgovori na ova pitanja biće i odgovori na to kako da smršate. Kad ustanovite problem, pola rešenja je već tu.

zp8497586rq

Autor

dr Daniela Marić

Dr Daniela Marić ima 10 godina iskustva u nutricionizmu i suplementaciji. Pravljenjem personalizovane ishrane počela je 2001. godine inspirisana sopstvenom borbom sa viškom kg. Od onda bavi se dizajniranjem dijeta prema specifičnim potrebama klijenata. Planovi ishrane zasnovani su isključivo na naučnim saznanjima i istraživanjima, sa posebnim naglaskom na zdravu ishranu kao način života. Dr Marić porodično živi i radi u Novom Sadu.