Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Zašto JOŠ niste smršali?

Bez velikog uvoda evo zašto JOŠ niste smršali.

Problem sa dijetama jeste što vam (u najboljem slučaju) kažu šta da jedete, ali retko i kako to da izvedete. Prvih nekoliko dana dijete uvek rade, a onda dolazi onaj dan kad vam se baš prijelo nešto slatko ili ne stižete da pojedete grejpfrut pa uzimate nešto “usput” kako ne biste “umrli od gladi”.

Niko ne kaže da je držati dijetu lako. Šta više. Sve osim toga.

Zapetljali ste se u vrzino kolo dijeta koje ne rade? Ne brinite – pripadate većini

Treba se odreći najomiljenije hrane i grickanti celer i još se pri tom ne jediti puno jer stress izaziva lučenje kortizola, od čega se opet gojite. Takođe, dijete drže uglavnom hedonisti. Retko koji rođeni asketa ima stomak koji zateže majcu ili guzu koja zateže farmerice. Na dijeti ste, verovatno, zato što vam kontrola nije jača strana.

I onda nije čudo kad idete sa dijetu na dijetu, pokušavajući da nađete koja vam odgovara. A pošto se svaka dijeta svodi na isto – manje hrane, više mučenja – onda verovatno ni jedna ne radi.

Krucijalno za svaki plan ishrane (dijeta) je da vam, pored spiska hrane, da i način kako da se tog spiska pridržavate. Glavni faktori uspešne dijete nisu vrsta namirnica, jer kako smo rekli, važno je samo da unosite manje nego što trošite. Glavni factor su motivacija i organizacija.

Motivaciju imate svi vi koji čitate ovaj tekst. Bar sad, na početku. Onda kako glad polako dolazi, tako motivacija odlazi i

Ako želite da uspešno smršajte krenite od ova dva faktora: nađite dobru motivaciju i redovno je “podgrevajte”

na kraju se sve opet svede na razočarenje (u sebe) jer eto još jednom nismo izdržali dijetu.

Organizacija je sve češći uzrok (ne)uspeha. Radite od 9 do 17h i tu počinju problemi: prerano vam je da jedete pre posla, a prekasno posle posla, a donešenje hrane na posao ne dolazi u obzir ili je teško izvodivo.

Ako želite da uspešno smršajte krenite od ova dva faktora: nađite dobru motivaciju i redovno je “podgrevajte” nagradama kao što su sladoled posle prvih pet skinutog kg.

Organizujte se preko vikenda za celu nedelju – napunite frižider namirnica koje smete da jedete, a ne kupujte slatkiše. Bez obzir koji režim ishrane pratite, motiv i organizacija odlučiće da li ćete smršati ili ne.

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *