Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Koliko slatkiša smem da pojedem?

Najveći problem za većinu ljudi (naročito žena) koji pokušavaju da se pridržavaju određene dijete svakako predstavlja neodoljiva potreba za “slatkišima” i “grickalicama”, s vremena na vreme.

Ovih “grehova” u ishrani je poželjno osloboditi se što više, no to ne znači da ih se moramo u potpunosti odreći i po svaku cenu.

Koliko zapravo smemo da pojedemo „brze hrane“ tokom dana? Koliko kolača, čipsa ili torte je dozvoljeno, a da nam to ne naruši dijetalni koncept ishrane. Svi znamo šta je loše za nas ali da li to znači da ga se apsolutno trebamo odreći?

U dijetama koje pretenduju na nekih mesec ili više dana korigovane ishrane svakako treba ostaviti mesta i za koji „greh“.

Ovo se pre svega odnosi na hranu koju ne možemo da odbijemo a jednostavno znamo da se baš ne uklapa u našu npr. “proteinsku dijetu”.

Ako redovno vežbate vaš slatki ili masni greh može iznositi oko 300 kalorija a da pri tom ozbiljno ne poremetite vaš plan ishrane. Ako ne vežbate onda je to svega 120 kalorija, za šta, da budemo iskreni, čovek nešto zaista slasno ni ne može pojesti.

Dakle za nekih 3oo kalorija dolaze u obzir dve kugle sladoleda, parče torte (manje), dva kolača, kesica čipsa.

Ako već imate strašnu želju da zgrešite onda to učinite u prepodnevnim ili ranim popodnevnim časovima (ovo se ne odnosi na seksualne avanture ;)). Na taj način ostaće Vam dovoljno vremena da se te kalorije potroše i da sutra bude kao da se ništa nije desilo.

Takođe, ako vam se već jede nešto slatko onda birajte manje zlo, tipa nečega što sadrži i proteine a ne samo proste UH – npr. čokoladno mleko ili sladoled su dobar izbor.

I što je najvažnije: ne brigajte puno… Ako ste baš baš zgrešili – jedan jači kardio trening sutradan ujutro i  vratiće se sve na staro.

©DijeteZaMrsavljenje.info

 

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *