Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Zdravo mršavljenje u tri koraka!

Brzo, a efikasno i zdravo mršavljenje je san snova svih nas koji se oduvek borimo sa viškom kilograma. Kako neki ljudi mogu da jedu šta hoće, a nama se i voda “lepi”, nema nam druge nego da zapnemo i odradimo šta se odraditi mora – smršamo!

Kad pročitamo većinu dijeta zaista se čini da ih pišu osobe kojima su dijete više posao nego realnost, te smo odlučili da vam ovako iz ličnog iskustva predstavimo tri krucijalna koraka bitna za zdravo mršavljenje. Podvlačimo ovo zdravom jer kako ste možda primetili nezdravo mršavljenje je više nego prisutno – od hranjenja preko sonde do po život opasnih operacija. O dijetama koje se zasnivaju na unete 2 kcal na dan, da i ne govorimo.

Dakle, evo tri koraka do zdravog mršavljenja:

1. korak: Donošenje Odluke

Bez Odluke (namerno sa velikim „O“) – ne počinjite! Džabe se mučite da ne doručkujete ako ćete se uveče rasturiti od hrane. Ili možda uspevate da izdržite do sutra uveče bez hrane – opet vam nećemo čestitati. Odlukom da ne doručkujete ili da preskočite obrok, niste ništa veliko uradili za sebe. Govorimo o Odluci da smršate. Da zdravo izgubite višak kilograma tako što ćete imati tri obroka sa kontrolisanim unosom kalorija i tako nedeljama i mesecima, jer,  budimo iskreni, toliko će vam trebati da smršate, a da se kile ne vrate.

2. korak: Veliko spremanje

A sad lepo napravite reda – ne u životu (mada ni to ne škodi po nekad), već u plakaru i u frižideru. Izbacite sve što vas podseća na vaše dane bluda i razvrata – od keksića, preko čokoladica, do pašteta i salama. Znate vi šta je zdravo. A sad, napunite taj isti frižider i/ili plakar zdravim namirnicama – voćem, povrćem, nemasnim mesom, jajima, mlekom, ribom, integralnim pirinčem… Ovo je zaista jedan veliki i važan korak u vašem cilju, a mršavijoj figuri, uz parolu: Daleko od očiju, daleko od srca.

3. korak: Iskorak

Nema zdravog mršavljenja bez fizičke aktivnosti. Ako vam je posao sedeći (a većini nas jeste) onda vam nema druge nego da napravite iskorak u nepoznato ili u ranije dobro poznato – fitnes centar. Sad ih ima na svakom koraku te ovaj iskorak ne bi trebalo da bude preterano zahtevan ali je, kao i prethodna dva, suštinski i neizostavan. Dva su dobra razloga da napravite ovaj iskorak, a vezana su za prethodna dva koraka. Prvo, vežbanje će učvrstiti donetu Odluku. Kako budete napredovali ka cilju (što će se veoma lepo videti u ogledalu u teretani) biće vam sve lakše da se pridržavate Odluke. Drugo, vežbanje podstiče lučenje hormona sreće, isto kao čokolada, koja nam je stradala u Velikom spremanju.

Tri laka koraka i mršavite bez problema…

 

©DijeteZaMrsavljenje.info

 

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *