Najbolje dijete za brzo mršavljenje
Najbolje dijete za brzo mršavljenje

Dijeta za brzo mršavljenje

Iako brza rešenja, definitivno nisu najbolja, ponekad vam zaista treba neko kojeg ćete se moći prihvatiti kao slamke davljenik. Jo-jo efekat, odnosno brzo vraćanje kilograma, jedna je od loših strana svih dijeta za brzo mršavljenje. Ipak, dobra strana je ta što ćete u rekordnom roku baš za priliku za koju vam i treba imati telo koje ste oduvek sanjali.

Ova dijeta traje sedam dana, a predviđeni gubitak težine je 5 do 6 kilograma.

PRVI DAN:

Jede se samo voće, osim banana. Voće je dozvoljeno u neograničenim količinama. S tim da je najbolji izbor ono koje sadrži puno vode poput lubenica.

DRUGI DAN:

Jede se isključivo povrće, koje može biti sveže, kuvano i konzervisano, s tim da treba izbegavati grašasto povrće. Preporučuje se zeleno i lisnato povrće. Začini su dozvoljeni, ali ne ulje i masnoće.

TREĆI DAN:

Jede se i voće i povrće, te pripremljena supa: Izrezano povrće prelijte vodom i kuvajte na visokoj temperaturi oko 10 minuta, zatim smanjite temperaturu i kuvajte dok ne omekša. Na kraju dodajte začine.

ČETVRTI DAN:

Jedu se banane (do tri dnevno), nemasno mleko i supa pripremljena kao za prethodni dan.

PETI DAN:

Jede se supa, za jedan obrok 200 g govedine i do 6 svežih paprika tokom dana. Goveđi odrezak treba biti pečen ili kuvan. Ne sme se pržiti na masnoćama.

ŠESTI DAN:

Uz supu, 400 g govedine danas možete slobodno obrati bilo koje povrće.

SEDMI DAN:

Ishrana je kao i prethodni dan, samo govedinu zamenite integralnom rižom.

Dijeta se može sprovoditi kroz nekoliko ciklusa, s tim da je potrebno preskočiti nekoliko dana između dve dijete.

Alkohol, zaslađeni sokovi i mleko su zabranjeni, ali je nužan unos dva litra tečnosti, vode ili bolje nezaslađenih čajeva.

Dijetezamrsavljenje.com

Napišite komentar/odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *